Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, δημιουργεί έναν «κήπο με βιβλία», προτάσεις για τους μικρούς της φίλους για να διαβάσουν, να «ταξιδέψουν», να χαρούν, να συγκινηθούν, να προβληματιστούν και να εμπνευστούν από έργα γνωστών συγγραφέων και εικονογράφων παιδικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια σειρά επιλογών των πιο αγαπημένων παιδικών βιβλίων, αλλά και νέων κυκλοφοριών, πολλά από τα οποία είναι βραβευμένα, όλα πάντως είναι επιλεγμένα με γνώμονα την ομορφιά του παιδικού μυαλού, όπως αυτή υπηρετείται από ταλαντούχους δημιουργούς.

Περισσότερα...

 

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινίασε το Φεβρουάριο 2018 τη συνεργασία της με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, συμμετέχοντας ως μέλος του Δικτύου των ελληνικών βιβλιοθηκών και επικοινωνώντας στα μέλη της επιλεγμένα προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπως το «Κάθε μήνα έχουμε…θέμα!», που αγαπήθηκε πολύ από τους μαθητές τάξεων του Δημοτικού.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει τίτλο «ΑλλάΖΩ Σελίδα» και πραγματεύεται ένα θέμα παγκόσμιας ανησυχίας, το μέλλον της γης μας, βασισμένο στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.  Σας παραθέτουμε το μήνυμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος:

 

Περισσότερα...